Have any questions? Feel free to contact us:
+1 701 378 2212
info@stylemixthemes.com

Veelgestelde vragen

Omgaan met de vermogens van anderen vraagt om de hoogste graad van professionaliteit, integriteit en transparantie. Vertrouwen is hier het sleutelwoord. Omdat wij geen slager zijn die zijn eigen vlees keurt, heeft Orchestra zich voor toezicht en vergunningen aangesloten bij: De Nederlandsche Bank, Autoriteit Financiële Markten, Autoriteit Persoonsgegevens, DSI en KiFid. Dit geeft u de zekerheid dat wij voldoen aan de strengste eisen.

Voor onze dienstverlening vragen wij geen percentage naar rato van het vermogen, zoals de meeste banken, maar een vaste jaarlijkse vergoeding. Waarom? Omdat een vast tarief wel zo overzichtelijk is en géén (vaak ondoorzichtige) kostenstapeling met zich meebrengt, zoals bij een vermogensafhankelijke vergoeding het geval is. En minder kosten betekent meer budget voor uw goede doel.

Onze dienstverlening gaat veel verder dan alleen beleggingsadvies. Wij zien het vermogen van ANBI’s en CBF-erkende organisaties als een ecosysteem. Een structuur die bestaat uit verschillende met elkaar interacterende elementen, zoals inkomsten, bestedingen en kostenpercentages. Wij regisseren en coördineren al deze aandachtspunten tot een uitgebalanceerd en organisch geheel. Kortom: wij zien volledig vermogensbeheer als een samenspel van governance, financieel beheer en administratie. Door alle onderdelen van uw stichtingsvermogen helder in kaart te brengen en op elkaar af te stemmen, krijgt u een beter overzicht. Dat geeft niet alleen rust en bespaart tijd, maar het betekent ook dat u meer geld overhoudt om aan uw maatschappelijke doel te besteden.

Orchestra werkt niet met standaardsoftware, maar al vanaf de start met een geheel in eigen huis ontwikkeld online platform (“Mijn Orchestra”), dat we voortdurend verbeteren, mede aan de hand van input van onze klanten. Waarom? Omdat een dergelijk online kantoor voor onze cliënten nog niet bestond. Dit biedt ons te mogelijkheid louter te focussen op voor onze stichtingen relevante functies, gebruiksgemak en natuurlijk ook op de veiligheid, die vooropstaat in onze financiële dienstverlening. Middels onze ‘meer ogen-processen’ adviseren wij over de verplichtingen van bestuurders en over een logische rol- en taakverdeling binnen de organisatie. Wij zorgen ervoor dat alle documentatie eenvoudig voor u is terug te vinden in Mijn Orchestra, uw persoonlijke en veilige online omgeving, waar alleen daartoe bevoegde personen op ieder moment actuele gegevens kunnen inzien.

Vermogensbeheer voor charitatieve organisaties heeft niet alleen met beleggen te maken. Zo worden vermogensfondsen geacht vooral gericht te zijn op het maximeren van hun uitgaven in plaats van inkomsten. Daarom verstaan wij onder vermogensbeheer, naast portefeuillebeheer en het minimaliseren van de bijbehorende kosten, ook het inrichten van de integrale projectadministratie, of het voeren van het liquiditeitenbeheer.

Voor fondsenwervende goede doelen is kostenbeheersing van groot belang. Daarom dragen wij zorg voor een overzichtelijke en efficiënte verwerking van uw inkomsten en uitgaven. Daarnaast bieden wij ook nuttige CRM-tools voor het beheren van het donateurenbestand. Donaties vormen tenslotte een belangrijk deel van de jaarlijkse inkomsten.

Vertrouwen begint bij een gedegen administratie. Wij registreren en structureren alle in- en uitgaande geldstromen, vanuit projectadministratie, donateurenbeheer (voor goede doelen) of facturen. Het resultaat hiervan stellen wij 24/7 voor u ter beschikking via Mijn Orchestra, uw persoonlijke en veilige online omgeving. Zo kunt u met een gerust hart de juiste acties ondernemen, zoals het autoriseren van betalingen die wij, indien gewenst, voor u verrichten.

Het besturen van een charitatieve organisatie draait steeds meer om het voldoen aan wet- en regelgeving. U wordt geacht langs de voorgeschreven richtlijnen te rapporteren. U dient processen correct beschreven te hebben. En u draagt collegiale verantwoordelijkheid voor de juistheid van een ANBI- en/of (voor goede doelen) CBF-compliantadministratie. Zonder u de eindregie uit handen te nemen, nemen wij dit noodzakelijke werk graag van u over. Tot en met het opleveren van de jaarrekening en het bijstaan in overleg met de controlerend accountant.

Behalve een compleet dienstenpakket dat draait om het samenspel van governance, vermogensbeheer en administratie, een eigen veilig online platform en vaste tarieven, onderscheidt Orchestra zich ook als specialist op het gebied van charitatieve organisaties. Doordat wij dagelijks werken voor een groot aantal goede doelen en vermogensfondsen, hebben we veel specialistische kennis in huis op het gebied van “chari compliance” en kunnen wij onze klanten proactief adviseren, bijvoorbeeld op het gebied van (helaas voortdurend veranderende) wet- en regelgeving. Maar ook kunnen wij de opgedane inzichten uit de praktijk weer teruggeven aan ál onze klanten.

Jazeker! Onze afdeling portfoliomanagement, onder leiding van managing partner en beleggingsexpert Dave Price, is verantwoordelijk voor alle beleggings-, investerings-, treasury en financieringsvraagstukken van cliënten. Wellicht nog belangrijker is het bewaken van het gehele proces, het vaststellen van een passende beleggings-of investeringsstrategie, de feitelijke uitvoering en evaluatie. Het beleggingsteam pelt ogenschijnlijk complexe beleggingsdilemma af – ook in deze bijzondere, economische tijden – tot een overzichtelijk, behapbaar en efficiënt geheel voor alle klanten. Voor stichtingen houdt dit in dat zij beter in staat zijn financiële doelen te behalen en focus te behouden op het stichtingendoel.

Staat uw vraag er niet bij? Stuur ons een bericht en wij antwoorden u op werkdagen binnen 24 uur.

Direct advies van een specialist?

Maak nu een afspraak met een van onze Charity Office-specialisten. Zonder verplichtingen of kleine lettertjes. Dan kijken we samen hoe we uw rust kunnen verhogen door alle gedoe uit handen te nemen, en tegelijkertijd uw kosten te verlagen, waardoor er meer budget vrijkomt voor de besteding. Óf volg ons op LinkedIn om eerst eens kennis te nemen van onze columns en opiniestukken.