Op 1 januari 2022 is Guus Drijver (1965) begonnen bij Orchestra. Hij gaat onder meer de Belgische markt enthousiasmeren voor de dienstverlening van Orchestra: die is volgens hem zowel voor in Vlaanderen wonende vermogende Nederlanders als Belgen interessant. Hij woont zelf in België en heeft veel ervaring in het opbouwen van new business en langdurige…
Op 1 januari 2022 is Guus Drijver (1965) begonnen bij Orchestra. Hij gaat onder meer de Belgische markt enthousiasmeren voor de dienstverlening van Orchestra: die is volgens hem zowel voor in Vlaanderen wonende vermogende Nederlanders als Belgen interessant. Hij woont zelf in België en heeft veel ervaring in het opbouwen van new business en langdurige relaties. Dat komt hem goed van pas.
Guus is een ras-Rotterdammer: hij werd geboren in de Maasstad, groeide er op, studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit en vond er ook zijn eerste baan. Bij het havenconcern Van Ommeren. Toen maakte hij de switch naar de financiële wereld. Daar voelde Guus zich al snel thuis: hij maakte carrière bij ABN Amro, waar hij onder meer rayondirecteur was. In 2007 zette hij als ondernemer een van de eerste crowdfundingplatforms op. “Een goed idee, maar veel te vroeg. Daar moest ik mee stoppen.”
“Het had me wel in contact gebracht met Friesland Bank, die me in 2010 vroeg in mijn eigen stad een kantoor op te zetten. Helemaal vanaf nul. Als frisse nieuwkomer hadden we veel succes in Rotterdam, totdat Friesland Bank werd overgenomen door Rabobank. In 2014 ben ik aan de slag gegaan bij Monolith, een fonds dat gespecialiseerd is in investeringen in ondergewaardeerde Noord-Europese micro-caps. Het was private equity in publieke markten. Ik had daar te maken met vermogensbeheerders, ondernemers en family offices.” “In die tijd kwam ik ook in contact met Roderik Bolle, de oprichter van Orchestra. Doordat ik in dit tijd voorzitter was van het Willem-Alexander Kinderfonds en Orchestra ook werkt voor charitatieve organisaties. “
Guus is Orchestra komen versterken om een kantoor in Vlaanderen op te zetten. Hij woont zelf al bijna twintig jaar in België, in Schoten, en kent er dus de weg en de mentaliteit. “We hebben een samenwerking met een fiscaal adviesbureau in Brasschaat, dat veel (Neder)Belgen bijstaat. Daar kunnen we mensen in een passende omgeving ontvangen.” “In het zakendoen heb ik als principe dat ik niet voor de deal ga… ik ga voor de deal erná. De relatie met een klant vind ik veel belangrijker. Dat spreekt me ook zo aan in Orchestra. Vandaag de dag heeft iedereen de mond vol van integriteit en compliance, en dat probeert men dan te ondervangen met wetgeving, formulieren en handtekeningen. Integriteit is geen kwestie van vinkjes zetten; dat zit volgens mij ingebakken. Bij het team van Orchestra ervaar ik een zelfde levens- en werkhouding.”
“De markt van vermogensbeheer is gericht op volume. Dat is inherent aan het businessmodel: ze werken voor een percentage en dus verdienen ze meer als ze meer geldbeheren. Dat vind ik niet bij deze tijd passen: ze doen niet het werk dat ze zouden moeten doen, maar rekenen wel een flinke vergoeding.”
“Het zou niet primair moeten gaan om de hoogte van iemands vermogen. Er zijn belangrijker vragen, die bepalend zijn voor wat je doet: wat wil die klant met het vermogen, wat is zijn doel, hoe draag je het aan de volgende generatie over en hoe bescherm je het?” “Bij Orchestra doen we het anders. We nemen al het gedoe van een familie uit handen én doen vermogensbeheer voor een vast bedrag, onafhankelijk van het volume. Die propositie slaat aan. Dat merk ik als ik mensen uitleg hoe we werken. Ook de Belgische markt is toe aan de Orchestra-aanpak. Niet alleen vanwege het kostenmodel, maar ook omdat we alles voor hen kunnen regelen. Met de combinatie van governance, financieel beheer en administratie nemen we klanten veel werk en zorgen uit handen. Dat doen we ook nog eens heel transparant. Dat maakt dat ik me helemaal thuis voel.”
Wilt u meer weten over de medewerkers van Orchestra? Klik hier