Have any questions? Feel free to contact us:
+1 701 378 2212
info@stylemixthemes.com

Arvind Bisoen, nieuwe Orchestra-portfoliomanager: “Ik vind dat wij een geweldige waardepropositie hebben”

Hij is nu ongeveer een half jaar in dienst: Arvind Bisoen (32). Als portfoliomanager is hij het Orchestra-beleggingsteam onder leiding van Dave Price komen versterken. Daar bedient hij zowel private clients als stichtingen bij het inrichten, aanpassen en uitvoeren van het beleggingsbeleid. Daarbij hoort het bouwen van modellen, inrichten van klantportefeuilles, het analyseren en researchen…

Hij is nu ongeveer een half jaar in dienst: Arvind Bisoen (32). Als portfoliomanager is hij het Orchestra-beleggingsteam onder leiding van Dave Price komen versterken. Daar bedient hij zowel private clients als stichtingen bij het inrichten, aanpassen en uitvoeren van het beleggingsbeleid. Daarbij hoort het bouwen van modellen, inrichten van klantportefeuilles, het analyseren en researchen van financiële producten en het handelen hiervan op de beurs. Daarbij komt dat Bisoen ook het risicoprofiel van klanten construeert. Een grote verantwoordelijkheid, maar dat wilde hij ook. 

 

Beleggen met de paplepel ingegoten

Beleggen: het zat er vroeg in bij de geboren Rotterdammer Arvind Bisoen: “Vanaf het moment dat ik zelf mocht beleggen, heb ik dat gedaan. Die fascinatie is een rode draad door mijn leven.”

Over zijn opleiding vertelt Arvind: “Na mijn HBO-studie aan de Hogeschool Rotterdam met verschillende stages in het buitenland (Maleisië en Costa Rica) begon ik aan mijn master Finance op de Tilburg University en richtte deze dusdanig in dat het aansloot bij het prestigieuze CFA-Program voor beleggingsprofessionals. Ik had alle vakken behaald en de laatste stap was het schrijven van mijn scriptie. Maar toen kwam er een kans om in London te gaan werken. Dit was geen stage maar een volwaardige baan. 

Ik heb toen besloten om die baan aan te nemen en tegelijkertijd mijn scriptie te schrijven. Via videocalls hield ik contact met mijn stagebegeleider en ik ben uiteindelijk voor één dag teruggevlogen naar Nederland om mijn scriptie in te leveren en te presenteren en formeel mijn studie te voltooien. Het eerste CFA-niveau heb ik intussen afgerond. Ik ben nu bezig aan niveau 2, want ik wil bijblijven in deze dynamische markt.”

 

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Na zijn studie was Bisoen enige tijd werkzaam als analist portfoliomanagement voor PGB Pensioendiensten in Amstelveen, totdat hij via een headhunter in gesprek raakte met Orchestra in Den Haag. Bisoen: “Vanaf het begin was ik op zoek naar veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Die heb ik hier in overvloed gekregen. Dat is een heel andere dynamiek dan bij de grote bedrijven waar ik eerder heb gewerkt. Banking is heel hiërachisch. Daar mag je als broekie eerst een paar jaar bezemen voordat je serieus genomen wordt. Hier legt mijn mening direct gewicht in de schaal.”

 

Optimale ratio voor klanten

Als portfoliomanager houdt Arvind zich bezig met het aanpassen en uitvoeren van het beleggingsbeleid. Concreet betekent dat: het bouwen van modellen, inrichten van klantenportefeuilles en het analyseren en researchen van financiële producten en – Bisoens levenslange liefde – het handelen hiervan op de beurs.

Maar er komt meer bij kijken. 

Bisoen: “Het is ook mijn taak om het risicoprofiel van de klant vast te stellen. Bij Orchestra gaan we daarvoor niet over een nachtje ijs. We construeren in gesprek met een klant eerst heel zorgvuldig een risicoprofiel. Daarna gaan we aan de slag om het vermogen van de klant in verschillende productklassen te beleggen, van aandelen tot vastrentende waardes. Daar hoort een (macro)economische analyse bij van de financiële markten: eerst global trends, en dan de VS, Europa en Azië. We kijken ook op sectorniveau, zoals naar de performance in bijvoorbeeld de financiële sector. Dus ik doe veel research naar de staat van de economie, ook vanuit historisch perspectief. Met het risicoprofiel van onze klanten kijken we naar de optimale ratio van rendement en risico op de lange termijn.”

 

De kracht van het Beleggingscomité

De portfoliomanagers van Orchestra hebben regelmatig overleg met het Beleggingscomité, waarin twee externe topexperts (Kees de Kort en Remco Soer) zorgen voor een frisse en deskundige blik van buiten. Arvind: “Dave Price en ik discussiëren met onze externe leden intensief over de ontwikkelingen in de markten. Wij krijgen daardoor bij Orchestra intern ook perspectieven van buiten onze eigen cirkel. We doen dat op basis van financiële data, eigen analyses, maar ook hoe onze klanten ernaar kijken.”

 

Geen punt, maar de hele taart

Bisoen is niet in de laatste plaats bij Orchestra aan de slag gegaan door de marktvisie van zijn werkgever. Arvind: “Ik vind vooral de gecombineerde dienstverlening van Orchestra en de totale ontzorging van onze klanten, zowel private clients als stichtingen, ongelooflijk aantrekkelijk. We doen niet alleen een klein stukje van de dienstentaart, zoals beleggen in mijn geval, maar ook administratie en governance voor onze klanten. Daardoor kunnen we veel beter zien hoe een klant er financieel voor staat, beter rapporteren en betere beslissingen nemen dan als we alleen maar zouden beleggen. Die propositie heb ik nog niet eerder gezien. Ook onze vergoedingswijze, niet gebaseerd op een percentage van het beheerde vermogen, maar een fixed fee die direct gekoppeld is aan de werkelijke inspanningen van ons als beheerder, ben ik nog niet veel tegengekomen. Die transparantie wijze van vergoeden geeft onze enorme voordelen ten opzichte van de bestaande vermogensbeheerders met hun performance fees: het maakt dat onze klanten nooit voor verrassingen komen te staan en hun kosten kunnen verlagen met behoud van minimaal hetzelfde rendement. Het onderscheidt ons. Het is onze “edge”: goede performance tegen lagere kosten met dezelfde risico’s. Een prachtige waardepropositie!”

 

Wilt u meer weten over het portfoliomanagement van Orchestra? Klik hier

Wilt u een vrijblijvende kennismaking met een van onze medewerkers? Klik hier

Orchestra groeit en zoekt nieuwe talenten; iets voor jou? Klik hier

Auteur: Fenna Zandvliet