Have any questions? Feel free to contact us:
+1 701 378 2212
info@stylemixthemes.com

Jordi Plantagie, accountmanager Orchestra: “Maar wat is het verhaal áchter de cijfers van een stichting?”

Hij is alweer bijna drie jaar in dienst als accountmanager. Een mooi moment om de balans op te maken met Jordi Plantagie (28), een van de vele jonge talenten bij Orchestra, de vermogensbeheerder van goede doelen en vermogensfondsen die heel wat meer doet dan beleggen alleen. Plantagie is het eerste aanspreekpunt voor een aantal stichtingen…

Hij is alweer bijna drie jaar in dienst als accountmanager. Een mooi moment om de balans op te maken met Jordi Plantagie (28), een van de vele jonge talenten bij Orchestra, de vermogensbeheerder van goede doelen en vermogensfondsen die heel wat meer doet dan beleggen alleen. Plantagie is het eerste aanspreekpunt voor een aantal stichtingen die klant zijn bij het Haagse Orchestra: “Je draait mee aan de knoppen die de prestaties en impact van een stichting bepalen.”

Controlling triggert

Leven is leren, dat geldt zeker ook voor Jordi Plantagie. Na een paar jaar accountancy op de Haagse Hogeschool, rondde hij een HBO-studie Bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht succesvol af. Jordi: “Sinds september 2022 volg ik in deeltijd een masteropleiding in Accounting & Control aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dat controllingaspect vond ik ook al het boeiendste deel van mijn bedrijfskundeopleiding. Wat daar zo leuk aan is? Cijfers geven duidelijkheid, maar er zit ook altijd een verhaal achter. Het is vooral boeiend om te zien welke maatschappelijke impact de cijfers vertegenwoordigen. En dat maakt het zo belangrijk om een stichting te helpen greep op die cijfers te houden. ‘Run it like a business’, zoals managing partner Roderik Bolle het vaak noemt. ”

Eerste aanspreekpunt

Het verhaal achter de cijfers komt nadrukkelijk aan bod in zijn rol als accountmanager bij Orchestra Charity Office, dat een groot aantal charitatieve stichtingen bedient in een breed dienstenpakket: beheer én administratie én governance. Plantagie: “Ik ben voor mijn klanten het eerste aanspreekpunt voor alle vragen op financieel gebied. Ik stel tussentijdse cijfers op; ik denk mee over governance in samenwerking met mijn leidinggevende, Tanja Haremaker; ik stel de jaarrekening op en onderhoud daarover contact met de externe accountants en ik denk mee met de klant als nieuwe projecten moeten worden vormgegeven.”

Het grotere plaatje

Dat is een breed pakket en vraagt ook andere skills dan alleen cijfermatig accuraat zijn. Jordi: “Dat klopt. Je bent als accountmanager hier verantwoordelijk voor een groter plaatje: past je klant wel een financieel beleid toe dat in overeenstemming is met bedoelingen en missie, zoals onder andere geformuleerd in het beleidsplan? Wordt er bijvoorbeeld niet te veel opgepot in het licht van de richtlijnen van de Belastingdienst? In grote lijnen komt het erop neer dat je echt moet weten wat er allemaal bij de klant speelt, want alleen dan kun je een waardevolle sparringpartner en dienstverlener zijn.”

Verantwoordelijkheid

Binnen een compact team heeft iedere medewerker van Orchestra een relatief grote verantwoordelijkheid. Jordi: “Dat is ook zo. Natuurlijk kan ik intern met vragen terecht bij mijn collega’s, maar ik ben wel het eerste aanspreekpunt en ik word geacht alles te weten van mijn klant. Dat is een grote verantwoordelijkheid en het vergt een grote mate van zelfstandigheid en communicatief vermogen, maar dat is nou juist wat mij in het werken bij Orchestra zo aantrekt.”


Bent u geïnteresseerd in het “vermogensbeheer plus” van Orchestra en wilt u een vrijblijvende kennismaking met een van onze medewerkers? Klik hier

Orchestra zoekt nieuwe talenten zoals Jordi; iets voor jou? Klik hier

Auteur: Edwin Venema