Have any questions? Feel free to contact us:
+1 701 378 2212
info@stylemixthemes.com

Ian IJmkers, junior account manager Orchestra WERELDBURGER VAN ALLE MARKTEN THUIS

Sommige functieomschrijvingen hebben moeite om hun wendbare eigenaar bij te houden. Dat geldt ook voor Ian IJmkers (25), die een jaar geleden bij Orchestra aan boord kwam als junior accountmanager, maar intussen ook al met web development bezig is. Die wendbaarheid is geen probleem voor iemand uit een diplomatengezin. IJmkers voelt zich overal op de…

Sommige functieomschrijvingen hebben moeite om hun wendbare eigenaar bij te houden. Dat geldt ook voor Ian IJmkers (25), die een jaar geleden bij Orchestra aan boord kwam als junior accountmanager, maar intussen ook al met web development bezig is. Die wendbaarheid is geen probleem voor iemand uit een diplomatengezin. IJmkers voelt zich overal op de wereld thuis, beschikt over creatieve talenten en is niet bang om buiten de comfortzone te opereren. Kortom: niet voor één gat te vangen. En dat is ook het laatste wat ze bij Orchestra met multitalenten doen.

 

Diplomatengezin

Met een vader in dienst van Buitenlandse Zaken is het niet zo vreemd dat Ian IJmkers zich intussen net iets meer thuis voelt in de Engelse dan Nederlandse taal, al heeft niemand klachten over het laatste. Ians thuis stond op veel plekken, van Brussel tot Tokio.

Ian: “Door het werk van mijn vader moesten we elke drie tot vier jaar verhuizen. Ik vind het een groot voorrecht dat ik zo internationaal ben opgegroeid en opgevoed.”

 

Liefde voor Japan

In 2017 landde Ian op z’n 18e bij de Universiteit van Leiden voor een bacheloropleiding International Relations and Organisations. Ian: “Misschien geen verrassing gezien mijn opvoeding. Daarbinnen lag mijn focus op Oost-Azië, specifiek Japan, een land waarvoor ik een diepe interesse had ontwikkeld. Ik heb daarvoor ook Japans geleerd. Mijn bachelor heb ik in drie jaar afgerond en ik heb daarna mijn Masters gedaan richting Asian Studies, met veel aandacht voor geschiedenis, kunst en cultuur.”

 

En toen was er corona

Na het afronden van zijn Masters begon Ian toch te twijfelen aan zijn keuze voor die studie: was dit nu, en een mogelijk beroepsperspectief in de diplomatie, wat hij écht wilde? Er was ook nog een creatieve doe-kant die IJmkers een kans wilde geven. Zijn ervaring met grafisch ontwerpen bijvoorbeeld (en een vriendin die daarmee haar brood verdient).

Een baan met een stage zou in elk geval helpen, maar de coronaperiode gooide, zoals voor veel (jonge) mensen, roet in het eten. Totdat Ian, na wat baantjes hier en daar, in contact kwam met Orchestra-medewerker Rutger Smith.

Ian: “Aan de slag bij Orchestra? Een financiële dienstverlener, die de vermogens van vermogende particulieren en filantropische stichtingen administreert en beheert? Dat was wel heel erg ver verwijderd van wat ik tot nog toe gedaan had, maar tegelijkertijd zocht ik naar nieuwe mogelijkheden om mezelf te bewijzen.”

 

Topsporttalent

Ian en Orchestra zagen beide mogelijkheden en de sprong in het diepe pakte voor de sportieve IJmkers, tot voor kort ook zeer actief als veelbelovend topsporttalent bij de Haagse Rugby Club (hij speelde o.a. in het nationale onder twintig-team), heel goed uit.

Ian: “Ik pak dingen over het algemeen heel snel op. In mijn eerste maand bij Orchestra heb ik zo’n beetje met alle aspecten van administratie kennisgemaakt, met hulp van onder anderen Arjan van Gulick, ook iemand die bij Orchestra kansen kreeg en die ook heeft gepakt.”

 

Creatieve kant

Intussen heeft Ian in rap tempo ervaring opgedaan met de basics van administratie voor de stichtingen die Orchestra bedient: facturatie en salaris- en projectadministratie. En voor sommige nieuwe klanten werkte hij mee aan de onboarding in Orchestra’s eigen online platform Ofis (“Mijn Orchestra”). Zijn creatieve ontwerpkant en belangstelling voor allerlei cyberaspecten hebben er intussen toe geleid dat Ian ook al voorstellen heeft gedaan in de richting van web development, specifiek het ontwerpen van gebruiksvriendelijke templates voor facturen en documenten. Ian: “Intussen heb ik daarvoor de smaak goed te pakken en kijk ik ook naar de meer technische aspecten van web development, zoals het coderen.”

 

Pippi Langkous

De hybride rol waarin Ian zich manifesteert past niet alleen goed bij zijn ‘agile’ persoonlijkheid, maar ook bij die van Orchestra, dat jonge talenten niet direct met handen en voeten vastbindt maar juist de ruimte geeft om zich te ontwikkelen. Voor Ian geldt in elk geval zeker het motto van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.”

Orchestra groeit nog voortdurend en zoekt nieuwe talenten zoals Ian IJmkers; iets voor jou? Klik hier

Auteur: Orchestra