Have any questions? Feel free to contact us:
+1 701 378 2212
info@stylemixthemes.com

Limore Noach nieuwe directeur-bestuurder Stichting ALS Nederland

Limore Noach is deze maand aangetreden als de nieuwe directeur-bestuurder van Orchestra-klant Stichting ALS Nederland. Haar voorganger, Gorrit-Jan Blonk, draagt na bijna negen jaar het stokje vol vertrouwen aan haar over. Limore: “Ik ben trots dat ik met een gedreven team en betrokken vrijwilligers mag verder bouwen aan de stevige basis die er staat. Met…

Limore Noach is deze maand aangetreden als de nieuwe directeur-bestuurder van Orchestra-klant Stichting ALS Nederland. Haar voorganger, Gorrit-Jan Blonk, draagt na bijna negen jaar het stokje vol vertrouwen aan haar over. Limore: “Ik ben trots dat ik met een gedreven team en betrokken vrijwilligers mag verder bouwen aan de stevige basis die er staat. Met als doel: ALS de wereld uithelpen.”

Ervaring

Noach startte haar loopbaan, na haar studie rechten in Amsterdam en New York, bij ING. Daarna maakte ze de overstap naar de non-profit sector. Ze was business development manager bij UNICEF en directeur van stichting Life Terra. Van 2012 tot 2020 stond ze aan het hoofd van Fight cancer.

Fondsenwerven en internationale samenwerking

“Zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar ALS, PSMA en PLS, dat zie ik als mijn belangrijkste opdracht”, zegt Noach. “Alleen op die manier kunnen we ALS de wereld uithelpen.” Naast het fondsenwerven zal ze zich ook richten op het stimuleren van internationale samenwerking, iets waar de stichting onder leiding van Blonk ook volop op heeft ingezet. “Kortgeleden mocht ik meelopen bij het ALS Centrum Nederland in het UMCU om te leren hoe de diagnose ALS bij patiënten wordt gesteld. Dan zie je hoe urgent het vinden van een oplossing voor deze vreselijke ziekte is”.

Geen tijd te verliezen

Noach kijkt uit naar wat er komen gaat. “In deze functie komt alles samen wat ik in mijn persoonlijke- en zakelijke leven heb mogen ervaren: zaken bekijken vanuit het perspectief van de patiënt, de impact van fondsenwervende events waar men machteloosheid om kan zetten in kracht, en het belang van samenwerken: lokaal, nationaal en internationaal. Ik ben enorm trots dat ik met een gedreven team en betrokken vrijwilligers mag verder bouwen aan de stevige basis die er staat. Alleen samen kunnen we echt het verschil maken en zorgen dat er een oplossing komt. We hebben geen tijd te verliezen.”

www.als.nl

Over Stichting ALS Nederland

Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met de ALS patiëntenvereniging (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van o.a. de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Auteur: Edwin Venema