Have any questions? Feel free to contact us:
+1 701 378 2212
info@stylemixthemes.com

Rutger Smith: “Bijdragen aan de groeiambities van Orchestra”

Dat Rutger Smith (1974) vroeger aan topsport heeft gedaan, is nog steeds merkbaar. Hij wil altijd het hoogste bereiken. Die mentaliteit herkent hij binnen Orchestra. Maar minstens zo belangrijk vindt hij de gezelligheid: “Je moet immers als team presteren.” De Voorburger is op 1 februari bij Orchestra begonnen als vermogensbeheerder voor directeuren-grootaandeelhouders. Als je eenmaal…

Dat Rutger Smith (1974) vroeger aan topsport heeft gedaan, is nog steeds merkbaar. Hij wil altijd het hoogste bereiken. Die mentaliteit herkent hij binnen Orchestra. Maar minstens zo belangrijk vindt hij de gezelligheid: “Je moet immers als team presteren.” De Voorburger is op 1 februari bij Orchestra begonnen als vermogensbeheerder voor directeuren-grootaandeelhouders.

Als je eenmaal aan topsport hebt gedaan, raak je die drive niet kwijt. Rutger: “Ik wil altijd winnen. En daar heb ik veel voor over”, zegt hij lachend. “Maar altijd met een positieve en professionele instelling.”

Hij heeft jaren op hoog niveau gerugbyd. Zelfs in het Nederlands team. “Rugby is al sinds m’n vijfde mijn sport als ben ik nu niet meer binnen de lijnen actief, maar nog wel langs de lijn. Als coach bij HRC.”

Goed georganiseerd

Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Haagse Hogeschool trad Rutger in dienst bij Staal Bankiers. Daar groeide hij uit tot beleggingsspecialist en was hij uiteindelijk verantwoordelijk voor de trading. In 2016 stapte hij over naar ING Private Banking in Den Haag, waar hij het aanspreekpunt was voor DGA’s.

Door een reorganisatie was het tijd voor een nieuwe stap. “Dan ga je nadenken: wat wil ik? Misschien wel een eigen kantoor oprichten of aansluiten bij een franchiseorganisatie. Ik heb gedegen onderzoek gedaan en heel veel gesprekken gevoerd met mensen uit het vak. Ook met Roderik Bolle, die hij kende van het rugby. Hij gaf me in eerste instantie advies, maar deed me later ook een mooie aanbieding om hier bij Orchestra aan de slag te gaan.”

Dat trok hem: “Orchestra voelt als een warm bad, heeft een mooi trackrecord en alles is goed georganiseerd. Ook de ambitie om de komende jaren te gaan groeien, bevalt me. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Samen kom je verder

Drie speerpunten springen er voor Rutger uit als hij Orchestra beschrijft: “Kwaliteit, continuïteit en gezelligheid. Dat laatste vind ik ook belangrijk, ja. Je moet als team presteren. Dat heb ik in mijn rugbytijd wel geleerd. In je eentje ga je misschien wel sneller, maar samen kom je verder. Dat is hier ook zo.”

Met zijn ervaring op het gebied van effecten en de wensen van ondernemende DGA’s is Rutger met het oog op de groeiambities van Orchestra een welkome versterking. “Advies over beleggingstrategieën, met een passende portefeuille, die voor een rendement zorgt dat in evenwicht is met het risico dat men wil en kan lopen. Maar klanten ook ontzorgen op administratief gebied. Als Private Office doe je veel meer, op alle terreinen waar DGA’s behoefte aan hebben. Het mooie van Orchestra is dat de dienstverlening veel breder is dan ik in het verleden gewend was. Ik kan nu echt veel meer betekenen voor klanten.”


Raad & daad

Wilt u meer weten over de medewerkers van Orchestra? Klik hier

Auteur: Orchestra