Have any questions? Feel free to contact us:
+1 701 378 2212
info@stylemixthemes.com

Splinternieuwe website Orchestra Charity Office: hét Charity Office van Nederland

Orchestra Charity Office heeft een splinternieuwe website gelanceerd. Daarop wordt nóg duidelijker gemaakt waarom Orchestra dé ontzorger van Nederland is voor stichtingen en verenigingen op het gebied van governance, vermogensbeheer en administratie. Steeds meer goede doelen en vermogensfondsen ontdekken hoe ze zoveel mogelijk tijd en geld vrij kunnen maken voor hun maatschappelijke missie. Dat doen…

Orchestra Charity Office heeft een splinternieuwe website gelanceerd. Daarop wordt nóg duidelijker gemaakt waarom Orchestra dé ontzorger van Nederland is voor stichtingen en verenigingen op het gebied van governance, vermogensbeheer en administratie. Steeds meer goede doelen en vermogensfondsen ontdekken hoe ze zoveel mogelijk tijd en geld vrij kunnen maken voor hun maatschappelijke missie. Dat doen ze door álle verplichte handelingen voor het inrichten van bestuur, toezicht, regelgeving, vermogensbeheer en administratie in handen te leggen van de specialisten van Orchestra.

Compliance-stress

Charitatieve fondsen zijn de laatste jaren steeds meer onder een vergrootglas van publiek, pers en overheid komen te liggen. Stakeholders en controlerende instanties eisen inzicht, overzicht en duidelijkheid en vertalen dat helaas ook naar steeds langere compliance-lijsten. Dat legt druk op het verantwoordelijke bestuur en de organisatie en levert een aanzienlijk afbreukrisico als bestuurders geen goede grip op en kennis van cijfers hebt. Zij zijn daarom onevenredig veel tijd én budget kwijt aan het nemen van al die hordes en het springen door de vele hoepels. Roderik Bolle, managing director van Orchestra: “Onze doelstelling is om het (gehele) kostenhuis van vermogensfondsen en goede doelen zo zakelijk mogelijk in te richten. Wij zeggen: ‘Run it like a business’, waarbij het begrip ‘winstmaximalisatie’ uit de zakelijke wereld in feite vervangen wordt door ‘budgetmaximalisatie’ voor charitatieve organisaties die sturen op maatschappelijke winst.”

Ontzorging in vijf zorgvuldige stappen vanaf de start

Op de nieuwe website wordt uitgelegd hoe Orchestra Charity Office de ontzorging van haar klanten in vijf overzichtelijke stappen aanpakt vanaf de start. Business developer Steven Rost Onnes, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe website: “Orchestra is in het afgelopen decennium sterk gegroeid en beschikt over een stabiele klantenkring. We zijn al die tijd nog steeds het enige integrale ‘Charity Office’ in Nederland voor vermogensfondsen, fondsenwervende instellingen en verenigingen. Sommige van onze inmiddels ruim honderdveertig klanten helpen wij op het gebied van vermogensbeheer, andere door hen te ondersteunen bij het voeren van de administratie en weer andere op het gebied van controlling of het bieden van een projectadministratie.”

Veilig platform gebouwd door de specialisten

Ondersteuning van de klanten gebeurt mede met het door Orchestra zelf ontwikkelde platform ‘Mijn Orchestra’, waarvoor de nieuwe website nog steeds de vertrouwde beginportal is. 

Managing director Wouter Hofhuis: “Het is uw kantoor online, het collectieve geheugen van uw organisatie. Eén plek waar iedereen die gemachtigd is, kan inloggen en kan zien hoe het met hun organisatie gaat. Dagelijks bijgewerkt, met heldere taakstellingen voor alleen diegenen die ook iets met die taken moeten. 

Dropboxen zijn niet meer nodig, noch een apart CRM of projectadministratie: alles wat onze klanten aan diensten nodig hebben, staat op één plek. Of het nu gaat om de actuele stand van hun financiële administratie, vermogenspositie of lopende aanvragen.”

Klanten zijn razend enthousiast

De nieuwe website is ook een platform voor de klanten van Orchestra zelf: in testimonials en interviews vertellen zij over hún maatschappelijke missie, en ook hoe Orchestra hen daarbij ondersteunt door dat samenspel van governance, vermogensbeheer en administratie.  

Het brengt structuur en rust in hun organisatie en helpt mee in het managen van bestuurlijke verantwoordelijkheid én aansprakelijkheid. Én er is duidelijkheid over de kosten. Roderik Bolle: “Voor ons werk rekenen wij alleen een vooraf overeengekomen vergoeding. De kosten die wij weten te besparen voor onze klanten is óók Orchestra’s bijdrage aan hun goede doelen.”

Direct advies van een specialist?

Ontdek nu de nieuwe website, maak kennis met het snel groeiende Orchestra-team en maak een afspraak met een van onze Charity Office-specialisten. Óf volg Orchestra op LinkedIn om eerst eens kennis te nemen van onze columns en opiniestukken.

Maak nu een afspraak

Volg ons op LinkedIn

Auteur: Edwin Venema